Haal meer uit je carrière met een opleiding administratief medewerker

Wil je graag een baan als administratief medewerker maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Waarom dan niet eerst een opleiding administratief medewerker volgen? Je leert dan in korte tijd alles wat je nodig hebt om je vak op een goede manier uit te oefenen. Je krijgt zowel theorie als praktijklessen. Denk hierbij aan het leren werken met bepaalde computerprogramma’s en het ontwikkelen van bepaalde sociale vaardigheden die je goed kunt gebruiken bij deze functie. Het doel van de opleiding is vooral om jou een brede basis te geven waardoor je heel veel verschillende taken uit kunt oefenen. Dan heeft jouw toekomstige werkgever het meeste aan je.

 

Ben ik geschikt voor dit werk?

Misschien twijfel je nog of je geschikt bent voor het werk van een administratief medewerker en wil je graag weten welke eigenschappen belangrijk zijn om te hebben.  Daar kunnen we je bij helpen. Het belangrijkste is dat je heel zorgvuldig werkt, cijfermatig inzicht hebt en het leuk vindt om met computers te werken. In de praktijk zal je immers veel werken met administratieve programma’s om bepaalde handelingen te kunnen verrichten. Ook is het belangrijk dat je over goede sociale vaardigheden beschikt. Vaak zal je mensen moeten informeren over bepaalde zaken, zowel intern als extern. Ook zal men soms van je verwachten dat je bepaalde secretariële of receptionele taken waarneemt.

 

Een veelzijdige functie met goede ontwikkelingsmogelijkheden

Het mooie van een baan als administratief medewerker is dat het zo veelzijdig is. Elke bedrijf verwacht weer andere dingen van een administratief medewerker. Je kunt dus altijd solliciteren naar een administratieve baan die jou het beste ligt. En wil je je verder ontwikkelen? Dan kun je met een aantal aanvullende modules jouw kennis verder verdiepen en je kansen op de arbeidsmarkt sterk vergroten.

Gerelateerde berichten