Legionella beheersplan voor horeca

Wanneer men in de horeca actief is, is het zeer verstandig te werken met een legionella beheersplan. Legionella is een veel voorkomend probleem en het is uitermate belangrijk om de horecaleidingen via een plan te beheersen. Dit kan door een vakkundig bedrijf. De temperatuur moet onder de 25 graden of boven de 60 graden zijn om de bacterie te voorkomen. Wanneer er stil water ligt, en buizen bijvoorbeeld door de zon opgewarmd kunnen worden, kan er al sprake zijn van vermenigvuldigen van de bacterie. Er is een wettelijke controle voor horeca.

4 5 6

 

 

 

 

Legionella beheersplan door bedrijf

 

Omdat ik zelf al een tijd lang ondernemer ben, is het voor mij heel erg vanzelfsprekend om een plan te maken voor dit soort dingen. Echter zijn er vele jonge ondernemers die hier niet meteen aan denken, de reden waarom ik het juist onder de aandacht wil brengen. Je wilt geen risico lopen en al helemaal niet verantwoordelijk zijn voor ziekte van je klanten. Ook thuis is het slim om af en toe een controle te doen, denk bijvoorbeeld aan een tuinslang, of leidingen waar water lang in kan liggen. Na een vakantie, zorg ervoor dat de douche eerst 1 minuut  warm loopt en de nevel niet wordt ingeademd. Zo zijn er allemaal tips om legionella te voorkomen. Er bestaan voor horeca toonaangevende en geaccrediteerde laboratoriums op het gebied van onderzoek voor het binnenmilieu en legionella.

 

 

 

Gerelateerde berichten